Domácí müsli

15. června 2014 v 11:31 | Lucy Blondinette |  Healthy
Nechme v regálu přeslazené, spečené a na pohled krásné müsli, a pojďme si společně udělat vlastní a zdravé müsli. Je to úplně jednoduché a nová chuť vás určitě nadchne.



Suroviny:
- ovesné vločky
- nasekané ořechy nejrůznějších druhů
- rozinky
- sušené ovoce
- slunečnicová, sezamová, dýňová nebo lněná semínka
- med / cukr
- olej (nejlépe kokosový, ale je možné i klasický)

Můžete přidat třeba i skořici, strouhanou čokoládu nebo kokos. Prostě to, co máte rádi nebo na co máte chuť.


Postup:
Všechny ingredience smícháme ve velké míse a poté zalijeme medem a trochou oleje, popřípadě můžeme směs trochu přisladit cukrem. Jde o to, aby směs trochu zvlhla a slepila se k sobě. Záměrně tu neuvádím jednotlivá množství, v jakém poměru si dobroty do granoly naložíte, v takovém je budete mít. Směs by ale neměla mlékem zvlhnout příliš, aby nebyla moc blátivá. Jen lehce namočená, aby sama o sobě lehce "granulovala". Poté ji rozprostřeme na plech a při teplotě 170°C to tam necháme asi 30 minut, přičemž každých 10 minut směs promícháme, aby se netvořily hrudky nebo se müsli nepřipálilo. Po 30ti munitách vyndejte plech z trouby a nechte müsli vychladnout. Poté je uložte do vzduchotěsných nádob a každý den máte o dobrotu postaráno.


Zkoušeli jste už někdy domácí müsli? A jestli ne, láká Vás to? :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucy Paddlock | Web | 15. června 2014 v 12:45 | Reagovat

jůů vypadá to moc dobře :), ale mám trochu obavy z toho pečení .. posledně jsem si dělala banánové fitness sušenky podle Ládi Hrušky a dopadlo to příšerně - nechala jsem je tam asi o minutu déle a trochu se mi spálily. A když jsem se potom snažila nejíst spálený spodek tak to i tak byl blivajz :(

2 Lucy Paddlock | Web | 15. června 2014 v 12:47 | Reagovat

* proto jsem si objednala novou várku z mixit - nic nezapékám jen sypu :) .. ale nějak podezřele toho ubývá :D

3 Monique Corneille | Web | 18. června 2014 v 15:16 | Reagovat

Taky vyrábím, je to fajn! Skvělé do jogurtu! ^^

4 Kix*♥ | Web | 18. června 2014 v 17:22 | Reagovat

Už jsem si ho párkrát doma dělala, nedopadlo nejlíp, ale ani nejhůř :-)
mám trochu jinší recept, ale je hodně podobný :-) a i když se mi to někdy nepovede, miluju domácí müsli :D :-)

5 lee-chan | Web | 21. června 2014 v 17:12 | Reagovat

Po přečtení tohoto receptu mě to láká :)

6 Katuš :* | Web | 26. června 2014 v 13:54 | Reagovat

Hej, skoušela jsem ledacos domácího "pro zdraví" a vždy to dopadlo skvěle, musím uznat...ani pečení mi nedělá větší problém :D :) Takže myslím že i na to domácí müsli se vrhnu, je to lákavé a vypadá to i jednoduše :)

7 Impossible♥ || allys-cook.blog.cz | Web | 4. července 2014 v 16:57 | Reagovat

páni,vypadá to hodně dobře =) =) škoda,že to moc nejím.

8 Impossible♥ || allys-cook.blog.cz | Web | 4. července 2014 v 16:57 | Reagovat

páni,vypadá to hodně dobře =) =) škoda,že to moc nejím.

9 Dollie | Web | 6. července 2014 v 23:57 | Reagovat

určite vyskúšam ! konečne si namiešam presne to čo chcem :)

10 Karla | Web | 9. července 2014 v 13:20 | Reagovat

Bezva blog ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama